CreepY Blog

Grafika, Zene, Szoftver, Kütyü

Programok logó készítéshez

2016. október 07. 18:30 - Szebényi Dominik

Az alapszabály: Mindig vektoros programba készítsünk logót!

„Ha logó, akkor illustrator.” Ha egy újonc megkérdez egy profi grafikust, hogy milyen programba készítsünk logót, akkor ezt fogja válaszolni. Természetesen nem ez az egy logó készítő program létezik a világon, van több is, például: Inkscape, amit tényleg nagyon egyszerűen lehet kezelni. Ide sorolnám a MediBang Paint programot is, csak az drawing – rajzolós program, de a layerek és az alakzatok segítségével kisebb-nagyobb, ám de pontatlan logókat készíthetünk. És ne feledjük, az is vektoros program! Sokan tévhitben vannak, valaki azt mondja, hogy photoshopban is lehet logót csinálni, ez egy grafikus szemébe nem igaz, hisz a photoshop NEM vektoros program. Én személy szerint azt mondom, hogy lehet, de ne cégnek, vagy egy kuncsaftnak csináljunk logót photoshopban. Mert ugyan is ps-ben (photoshopban) egyforma logót tudunk csinálni, nem lehet formázgatni a logó alakzatot! Ezért ha valaki azt mondja neked, hogy photoshopban csinál logót, ne adjad oda neki a munkát! Mindig kérdezzünk rá, hogy milyen programmal dolgozik a grafikus.

Tippek a logó kéréshez

1.      1. Illedelmesen, és tisztán kérjük meg a grafikust a munkára!

2.       2. Ha virtuálisan kérjük meg a grafikust, akkor ügyeljünk a helyesírásra, és a mondat megfogalmazására is!

3.      3. Mondjuk el neki a logó tervünket, ha van mintánk, akkor küldjük el neki. Ha lehet akkor ne PDF, EPS, AI formátumba legyen a mintánk, hanem vektoros formátumba!

4.     4.  Kérdezzük meg tőle, hogy milyen programmal dolgozik! (LÁSD, A FENTI MONDATBAN)

5.       5. Fontos, hogy írjuk-mondjuk el neki a logó színét és betűtípusát! (Már ha van)

6.      6. Ha odaadtuk neki a munkát, akkor pár nap múlva kérjünk tőle egy előnézetet, hogy eddig min is munkálkodott, és ha megelégeltük, akkor hagyjuk tovább dolgozni!

 

7.     7.  És végül nem utolsó sorban, a grafikus munkájának kifizetése. Mindig a munkája végén adjuk oda neki a pénzt, mert vannak „sunyi” grafikusok is! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafikakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6911779169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása