CreepY Blog

Grafika, Zene, Szoftver, Kütyü

Munka egy grafikus szemével

2016. október 18. 19:30 - Szebényi Dominik

Ne csak a munkaadó szemével lássuk a dolgokat. Kicsit tekintsünk most be a grafikus szemébe; Amit nézni kell a grafikusnak egy munkaadóban, az a kifejezés, megnyilvánulás, intelligencia, (helyesírás.) Egy „rossz” munkaadó már a helyesírásából, vagy éppen a meg nyilvánulásából is kiszűrhető, amit saját szemmel nagyon nem díjazok! Az ilyen személyt, nem sértően elbocsájtjuk, mindegy hogy mennyi pénzt ajánl fel nekünk!

A virtuális munkaadás: Feltétlenül vizsgáljuk át a mondat meg fogalmazását, illetve helyesírását is! Ügyeljünk, hogy soha ne személyes elérhetőséget adjunk meg a munkaadónak, hisz, bármikor visszaélhet vele. Inkább adjunk meg neki egy ritkán használt e-mail címet! Feltétlenül írjuk meg neki az árajánlatokat, de csak akkor, ha már megvan az alany! Majd saccoljunk be egy határidőt, hogy körülbelül mikorra lesz is kész az a bizonyos munka. Soha ne kérjük el előre a pénzt, mert abból sűrű konfliktusok, veszekedések lehetnek, és elronthatja a már meglévő „hírnevünket” is! Ha türelmetlenkedik, akkor az arra utal, hogy meg akarja nézni az eddigi munkánkat, gyorsan küldjünk neki egy mentést, vagy screenshotoljuk le a programba lévő munkánkat, hogy el higgye, hogy tényleg dolgozunk rajta. Aztán a megadott határidőn, küldjük át neki a munkánkat. Ha még nem vagy kész az előírt határidőben, ne ess pánikba, meg írjuk neki hogy még pár nap bele telik. Ezután kérjük el tőle az előírt, kifizetendő összeget. Ha átvágott minket, akkor se essünk pánikba, azonnal menjünk a rendőrségre, és mondjuk meg, hogy egy internetes csalást akarsz bejelenteni.

Munka közben: Mindenki precíz, maradandó munkára törekedik, pedig nem mindig kell. Ha elsőre csináljuk pénzért, akkor sem kell félni, a már megtanult dolgokat alkalmazzuk! Egy kis rutinnal bátrabban, logikusan dolgozunk, bár egy két hiba becsúszhat. A munkaadó nyílván nem ért a programhoz, amivel te dolgozol, így, aki még soha nem látott például logót, annak nyugodtan küldhetünk amatőr logót is, azt is díjazni fogja. És ha mégis a program után néz, akkor sem kell félni, egyetlen egy tutoriál videó után még nem lesz okosabb, mint te. Munka közben merengjünk el valamin, de azért figyeljünk a munkára is! És képzeljük azt, hogy csak magadnak csinálod, például logót, mert ha folyamatosan csak arra gondolunk, hogy „úristen, milyen lesz?” „Mi lesz, ha elrontom!” Akkor tényleg csak egy összedobott munkát küldünk át neki.

Trollok: Munkáid során legalább 1 vagy 2 troll minimum befog esni hozzád. Én az ilyen „fajokkal” játszadozni szoktam. Már a helyesírásából kivehető hogy mit is akar tőlünk. Hogy ha kér tőlünk egy logót egy játék szerveréhez, nyugodtan fogadjuk el. Majd ha elmondta, hogy milyet is szeretne, akkor mondjuk el neki az árajánlatunkat, például: „A logó név beírása a logóba 10000ft,” Maga a logó elkészítése 9500ft,” „Óránkénti pénz át utalás: az első órában 5000ft, második órában 10000ft” És így tovább, ha már minket akar tönkre tenni, akkor fosszuk ki! De ha valakit nagyon idegesít, vagy ha rossz passzba talál minket, mint például engem, akkor ne foglalkozzunk vele, azonnal töröljük az üzenetét! A SZABÁLY: NE FOGLALKOZZUNK VELÜK, MERT AKKOR CSAK ÉLTETJÜK ŐKET!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafikakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3411819177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása