CreepY Blog

Grafika, Zene, Szoftver, Kütyü

Regula a munkaadóknak

2017. április 24. 14:40 - Szebényi Dominik

Egyszerűen törlöm az olyan e-maileket, amiken nincsen se tárgy, se beköszönés, se elköszönés! Most már egyre gyakrabban kapok olyan munkákat, olyan munkaadóktól, akik nem tudják az illemet! Van, aki az internetes privát szférámra tör, például facebookon! Ha facebookra kirakok egy hirdetést, például hogy „Logó készítést vállalok, a többit e-mailben!” című hirdetést, akkor rögtön jönnek a facebook barátfelkérési értesítések! Pedig az ilyen hirdetésekben mindig oda írom az e-mail címemet. De valaki elmegy mellette, mint ha oda sem írtam volna. Valaki be sem jelöl, csak simán ír nekem egy üzenetet, ami nyílván ilyenkor a facebook spam mappába megy automatikusan, amit félévente olvasok el! És ezek után, a hirdetésem komment szekciójába jön is egy hozzászólás túl tengés, hogy „Miért nem jelölsz vissza?”   És ekkor jövök én, a válaszommal. Azért, mert nem vagyunk se barátok, nem ismerjük egymást, és ez egy hivatalos felkérés, nem pedig egy baráti munka! Gondolom a főnöködnek sem a facebookon fogod átküldeni az önéletrajzodat!

 

Bő beszéd és helyesírás: A hajam égnek szokott állni, mikor ilyen e-maileket kapok! „helo csinalsz nekem egy logot nagyonmegksözöném” Ilyenkor eltöprengek azon, hogy milyen számítástechnikai gépezetről ír nekem. Nincs sehol egy ékezet, se egy vessző, se egy pont! Ezeket mind egy levegővétellel kell elolvassam, amibe néha bele is szoktam fulladni! A mai net nyelvtan rövidítésekkel is nagyon tele a hócipőm, például a: „vok, h, cs, ok.” Ilyet hivatalos helyen nem szabad!  A másik, amit nagyon utálok, amikor valaki be sem köszön, szépen sem kéri az adott munkát, hogy csináljam meg neki, vagy amikor el sem köszönnek! Szóval ilyeneket nálam ne nagyon csinálj, mert különben a munkát nem fogadom el és nem is válaszolok az ilyen e-mailekre! És akkor majd írhatod, hogy én átvágtalak, meg az ehhez hasonlókat! Remélem valaki azért magára ismert és megtanulta a leírtakat! 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafikakvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr8712450541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása